Raz dva navařeno...

Bezlepkové kakaové crinkles

Křehké mandlové cukroví s kakaem s neobvyklým názvem i netradičním tvarem zachutná vám i všem vašim blízkým.

S laskavým svolením Denisy Albertové aka @glutenfree.denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a máslem do hladké pěny. Potom do těsta přimíchejte mouku, namleté mandle, kakao a kypřicí prášek. Těsto důkladně zpracujte a dejte alespoň na hodinu do lednice.

Troubu si rozehřejte na 175 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte kuličky a vyskládejte je na plech s pečicím papírem. Crinkles při pečení nabydou do šířky, a proto je potřeba mezi nimi udělat mezery. Každou kuličku potom obalte ve směsi z moučkového cukru s vanilinovým cukrem (díky čemuž vynikne popraskaný efekt) a lehce stlačte, ať nejsou úplně kulaté. Pečte cca 10 - 12 minut. 

Po vyndání z trouby nechte crinkles vychladnout a až potom je z plechu sundejte. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Suroviny na 2 plechy

Na obalení