Bezlepkové kakaové crinkles

Křehké mandlové cukroví s kakaem s neobvyklým názvem i netradičním tvarem zachutná vám i všem vašim blízkým.
S laskavým svolením Denisy Albertové aka @glutenfree.denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve vyšlehejte vejce s třtinovým cukrem a máslem do hladké pěny. Potom do těsta přimíchejte mouku, namleté mandle, kakao a kypřicí prášek. Těsto důkladně zpracujte a dejte alespoň na hodinu do lednice.
Troubu si rozehřejte na 175 °C. Z vychlazeného těsta vyválejte kuličky a vyskládejte je na plech s pečicím papírem. Crinkles při pečení nabydou do šířky, a proto je potřeba mezi nimi udělat mezery. Každou kuličku potom obalte ve směsi z moučkového cukru s vanilinovým cukrem (díky čemuž vynikne popraskaný efekt) a lehce stlačte, ať nejsou úplně kulaté. Pečte cca 10 - 12 minut.
Po vyndání z trouby nechte crinkles vychladnout a až potom je z plechu sundejte.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Suroviny na 2 plechy
- 120 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 30 g namletých mandlí
- 50 g změklého másla
- 50 g kakaa
- 2 vejce
- 100 g třtinového cukru
- 1/2 Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
Na obalení
- 100 g moučkového cukru + jeden Vanilinový cukr Labeta
Použité produkty