Základní hořčice

Rádi si vše připravujete doma? Výborně! Vaši sbírku receptů můžete nyní rozšířit i o jeden námi osvědčený tip, a to na přípravu obyčejné hořčice. Věděli jste, že název hořčice neboli mustard v angličtině vznikl z latinského mustum ardens a znamená palčivý mošt? Tak co říkáte, zkusíte náš recept na hořčici, která se hodí k řadě pokrmů, a to obzvláště během grilovací sezóny?
Postup
Postup
Smícháme 100 g hořčičného semínka Labeta (tj. jedno celé balení) se všemi dalšími surovinami a necháme 24 hodin odležet v chladničce. Po odležení směs rozmixujeme tyčovým mixérem (jemnost rozmixování záleží jen na vlastní chuti a preferenci) a necháme znovu 24 hodin odležet v chladničce. Hotovou hořčici skladujeme v chladničce.
Náš tip
• upravit barvu hořčice můžeme přidáním trošky kurkumy. Hořčici nejen dobarví, ale i jemně dochutí
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- Hořčičné semínko Labeta
- 160 ml vody
- 2 lžíce octa
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička soli
Použité produkty