Raz dva navařeno...

Základní hořčice

Rádi si vše připravujete doma? Výborně! Vaši sbírku receptů můžete nyní rozšířit i o jeden námi osvědčený tip, a to na přípravu obyčejné hořčice. Věděli jste, že název hořčice neboli mustard v angličtině vznikl z latinského mustum ardens a znamená palčivý mošt? Tak co říkáte, zkusíte náš recept na hořčici, která se hodí k řadě pokrmů, a to obzvláště během grilovací sezóny?

Postup

Postup

Smícháme 100 g hořčičného semínka Labeta (tj. jedno celé balení) se všemi dalšími surovinami a necháme 24 hodin odležet v chladničce. Po odležení směs rozmixujeme tyčovým mixérem (jemnost rozmixování záleží jen na vlastní chuti a preferenci) a necháme znovu 24 hodin odležet v chladničce. Hotovou hořčici skladujeme v chladničce.

Náš tip

upravit barvu hořčice můžeme přidáním trošky kurkumy. Hořčici nejen dobarví, ale i jemně dochutí

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny