Raz dva navařeno...

Zajíčci z bezlepkového lineckého těsta

Jednoduché bezlepkové těsto, které lze vyrobit z naší Univerzální směsi bez lepku. Ta se hodí nejen při přípravě bábovky, koláčů či knedlíků, ale i na křehké linecké těsto. Teď už si jen pořídit vykrajovátka. A nemusí to být jen zajíčci. K velikonoční atmosféře se hodí také beránci a kuřátka. Můžete tak mít na plechu veselý bezlepkový zvěřinec.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Na pracovní podložku dejte mouku, přidejte cukr, žloutky a změklé máslo. Vypracujte hladké těsto. Pokud chcete, polovinu těsta obarvěte kakaem. Těsto zabalte do fólie a nechte odležet alespoň 2 hodiny. 
Na lehce pomoučené pracovní ploše, válu nebo podložce vyválejte plát. Nesmí být moc tenký. Zajíčky je lepší udělat vyšší, jsou pak po upečení pevnější. Kdyby byl problém s vyválením těsta, je možné válet ho mezi dvěma pečicími papíry. Vykrajujte zajíčky. Pomocí špachtle je opatrně naberte a naskládejte na plech vyložený pečicím papírem. 
Pečte na 180 °C 10 až 12 minut podle velikosti a tloušťky zajíčků. 
Nechte zcela vychladnout a až pak s nimi manipulujte. Zdobte je dle chuti a nálady. 
 

Náš tip

 
Pokud chcete těstu dodat chuť navíc, přidejte do něj trochu nastrouhané citronové kůry.
 
Nemáte žádnou polevu? Udělejte zajíčkům alespoň očíčka. Stačí rozehřát 2 kostičky čokolády a špejlí udělat ťupky. 
 
Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny