Raz dva navařeno...

Voňavý perník bez lepku

Patříte k nadšencům, v jejichž kuchyni to musí o víkendu vonět? Pokud si neumíte představit sváteční neděli bez dokonalého moučníku, ale zrovna se vám nechce trávit hodiny v kuchyni, bezlepkový perník je ideálním řešením. Navíc perník provoní celý dům a vykouzlí tu pravou rodinnou atmosféru.

Postup

Postup

Ze všech surovin vyšleháme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a bezlepkovou moukou vysypaného plechu při 160 °C asi 40-45 minut.

Naše tipy

• do těsta můžeme přidat trochu strouhaných jablek, kokos nebo rozinky

• těstem plníme košíčky na muffiny do více než 3/4 objemu. Pečeme v troubě podle typu a velikosti košíčku 15-20 minut

• horký perník na plechu i horké muffiny můžeme polít rozpuštěnou čokoládou a ozdobit oříšky nebo cukrářským posypem

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny