Voňavý perník bez lepku
Patříte k nadšencům, v jejichž kuchyni to musí o víkendu vonět? Pokud si neumíte představit sváteční neděli bez dokonalého moučníku, ale zrovna se vám nechce trávit hodiny v kuchyni, bezlepkový perník je ideálním řešením. Navíc perník provoní celý dům a vykouzlí tu pravou rodinnou atmosféru.
Postup
Postup
Ze všech surovin vyšleháme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a bezlepkovou moukou vysypaného plechu při 160 °C asi 40-45 minut.
Naše tipy
• do těsta můžeme přidat trochu strouhaných jablek, kokos nebo rozinky
• těstem plníme košíčky na muffiny do více než 3/4 objemu. Pečeme v troubě podle typu a velikosti košíčku 15-20 minut
• horký perník na plechu i horké muffiny můžeme polít rozpuštěnou čokoládou a ozdobit oříšky nebo cukrářským posypem
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 350 g Univerzální směsi bez lepku
- 200 g cukru
- 3 vejce
- 125 ml oleje
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžičky perníkového koření
- skořicový cukr Labeta
- 2 lžíce švestkových povidel nebo marmelády
- 250 ml mléka
- 1 a půl Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
Použité produkty