Voňavá bramborová roláda

Bramborové těsto zbožňují malé děti i dospělí. Pokud ovšem nechcete strávit celé dopoledne v kuchyni přípravou pečeně s bramborovým knedlíkem, máme pro vás tip na rychlou bramborovou pochoutku. Voňavá bramborová roláda je hotová raz dva, vaše chuťové pohárky na ni ovšem zaručeně dlouho nezapomenou.
Postup
Postup
Ze směsi a vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z těsta mezi folií vyválíme asi půl centimetru silný plát, který naplníme anglickou slaninou a špenátem/zelím. Plát zabalíme pomocí fólie do rolády a okraje zamáčkneme směrem dovnitř. Vaříme ve vodě, nebo v páře na 100 °C si 38 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Varianta s Bramborové těsto:
- 400 g sypké směsi na Bramborové těsto 23 % (30%)
- 400 ml vody
- 240 g anglické slaniny nebo uzeného nakrájené na kostičky
- 120 g špenátu, nebo zelí
Varianta s Bramborové knedlíky 400 g:
- 400 g sypké směsi na Bramborové těsto 23 % (30%)
- 400 ml vody
- 240 g anglické slaniny nebo uzeného nakrájené na kostičky
- 120 g špenátu, nebo zelí
Varianta s Bramborové knedlíky 330 g:
- 330 g sypké směsi na Bramborové těsto 23 % (30%)
- 330 ml vody
- 200 g anglické slaniny nebo uzeného nakrájené na kostičky
- 100 g špenátu, nebo zelí
Použité produkty