Raz dva navařeno...

Vločkový štrúdl bez lepku

Rádi pečete, ale ještě raději máte rychlé a osvědčené recepty? Vyzkoušejte náš sladký vločkový štrúdl bez lepku. Za půl hodinky jste hotoví a můžete pohodlně usednout i s kávičkou a čerstvě upečeným dezertem k vaší oblíbené knížce. Řekněte, není to krásná představa? A pokud by vám kousek štrúdlu ještě zbyl, uvidíte, že se ostatní členové rodiny určitě nebudou zlobit.

Postup

Postup

Vločky smícháme s vodou, přidáme med, jogurt a Univerzální směs bez lepku. Promícháme a na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme polovinu těsta do pruhu 10 cm širokého a 2 cm silného. Na pruh rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme Skořicovým cukrem Labeta, rozinkami a ořechy. Zbývajícím rozváleným těstem jablka přikryjeme. Pečeme při 200 °C asi 25 minut. Před dopečením rozetřeme rozpuštěným máslem.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

na těsto:

  • 2 polévkové lžíce Univerzální směsi bez lepku Labeta
  • 2 hrnky vloček (rýžové, jáhlové, pohankové nebo jejich směs)
  • 2-3 lžíce tekutého medu
  • 2 bílé neochucené jogurty
  • 1/2 hrnku vody,

na náplň: