Vláčný banánový koláč bez lepku
Vláčný koláč, který můžete připravit s banány, švestkami, meruňkami. Budete ho mít raz dva hotový!
S laskavým svolením Gabriely Šeršeňové @glutenfree_sky, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Vejce vyšleháme se sirupem či jiným sladidlem a přidáme kokosový olej, bílý jogurt a všechny mouky, dobře smícháme v hladké těsto a nalijeme do formy s pečicím papírem. Na těsto klademe banán nebo jiné ovoce dle chuti. Doporučuji velikost formy cca 20 × 30 cm, max. 25 × 30 cm.
Pečeme při 170 °C cca 25 minut, propečení zkontrolujeme špejlí.
Ještě teplé můžeme polít rozehřátým arašídovým máslem a posypat rozdrcenými oříšky. V sezóně bude koláč skvělý také se švestkami či meruňkami.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 150 g Pohankové mouky Labeta
- 150 g Jáhlové mouky Labeta
- 2 vejce
- 80 g čekankového sirupu (kdo ho nesnese, může dát datlový sirup nebo jiné sladidlo)
- 4 lžíce kokosového oleje
- 300 g bílého jogurtu
- 12 g Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
Použité produkty