Raz dva navařeno...

Vláčný banánový koláč bez lepku

Vláčný koláč, který můžete připravit s banány, švestkami, meruňkami. Budete ho mít raz dva hotový!

S laskavým svolením Gabriely Šeršeňové @glutenfree_sky, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Vejce vyšleháme se sirupem či jiným sladidlem a přidáme kokosový olej, bílý jogurt a všechny mouky, dobře smícháme v hladké těsto a nalijeme do formy s pečicím papírem. Na těsto klademe banán nebo jiné ovoce dle chuti. Doporučuji velikost formy cca 20 × 30 cm, max. 25 × 30 cm.

Pečeme při 170 °C cca 25 minut, propečení zkontrolujeme špejlí.

Ještě teplé můžeme polít rozehřátým arašídovým máslem a posypat rozdrcenými oříšky. V sezóně bude koláč skvělý také se švestkami či meruňkami.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny