Višně v rosolu

Krásný babičkovský, nebo spíš prababičkovský recept! Pikantní višně se ještě trochu dokyselí rybízovou šťávou a vznikne nám hodně hustý kompot – až želé s kusy ovoce.
S laskavým svolením Lenky Dostálové aka @Lenkalives, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve je třeba odšťavnit rybíz. Višně poté smícháme se šťávou z rybízu a cukrem a několik minut necháme odležet. Potom vaříme 5 minut. Pro chuť je možné přidat i trochu rumu.
Směs naplníme do sklenic, víčka i hrdla vydesinfikujeme, a uzavřeme. V tomto případě na druhu sklenic nezáleží – sterilovat musíme všechny. Stačí naplněné sklenice vařit alespoň 15 minut v hrnci, kde stojí do poloviny ponořené ve vodě. Po vychladnutí se ze šťávy stane třaslavý rosol.
Suroviny
Suroviny
- 500 g vypeckovaných višní
- 200 g červeného rybízu
- 250 g BIO Třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta
- trochu rumu (nemusí být)
Použité produkty