Velikonoční králíčci bez lepku
Zapojte své děti do velikonočního pečení a vyzkoušejte s nimi velikonoční králíčky. Užijete spoustu zábavy při pečení a zdobení a společně si pak na nich pochutnáte. S laskavým svolením Kristýny Chadrabové uveřejňujeme tento recept, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve si založíme kvásek. Na 15 min necháme na teplém místě ve vodě rozmíchané droždí, lžičku cukru a lžíci Univerzální směsi bez lepku. Poté všechny ingredience kromě vajíčka pořádně smícháme a necháme minimálně 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto položíme na pomoučněný vál a zapracujeme do nej ještě trochu Univerzální směsi, aby se nelepilo.
Potom si postupně oddělujeme kousky, ty vyválíme a zamotáme do tvaru zajíčka. Můžeme přidat vždy malý kousek jako ocásek. Když máme hotovo, necháme na pečícím plechu vyloženém pečícím papírem ještě tak 15 min dokynout a potřeme rozšlehaným vejcem.
Mezitím si předehřejeme troubu na 180 ° a necháme druhý volný plech ve spodní části trouby. Pečeme asi 25 min, ale po prvních 10 minutách nalijeme horkou vodu na prázdný plech ve spodu trouby, aby se vytvořila pára. Hotové králíčky můžeme polít čokoládou nebo namazat marmeládou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na cca 15 kusů:
- 3 hrnky Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 15 g droždí
- půl hrnku teplé vody
- hrnek cukru krystal
- špetka soli
- 1/4 hrnku oleje
- 1 vejce
- hrstka rozinek
Použité produkty