Raz dva navařeno...

Bezlepkový vánoční perník

Co si doplnit nabídku vánočních sladkostí vláčným perníkem? Připravte si ho bez lepku a ozdobte třeba několika vánočními perníčky.

S laskavým svolením Denisy Albertové aka @glutenfree.denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejdříve smíchejte obě mouky s třtinovým cukrem, kakaem, skořicí a perníkovým kořením. Do suché směsi přidejte olej, vejce a zamíchejte. Jako poslední vmíchejte mléko, kypřicí prášek a špetku soli. Těsto důkladně zpracujte, ať v něm nejsou hrudky a nalijte do formy vyložené pečicím papírem. 

Perník pečte zhruba 40 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Pokud nebudete péct v chlebíkové formě, ale na plechu, tak stačí péct kratší dobu, protože bude vrstva těsta slabší a bude tak dříve propečené. Proveďte test špejlí.

Když perník vychladne, můžete ho z formy vyndat a ozdobit dle vlastních preferencí – např. rozpuštěnou čokoládou, strouhaným kokosem a můžete přidat i pár perníčků.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny