Vánoční perníčky bez lepku

Vůně perníčků patří neodmyslitelně k Vánocům a pěkně nazdobené jsou ozdobou talíře s cukrovím. Protože precizní zdobení vánočního cukroví vždy vyžaduje nemálo času, není od věci zjednošit si alespoň jeho pečení. A na to máme snadný recept!
Postup
Postup
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici. Nejlépe však uděláme, když těsto necháme uležet v ledničce přes noc. Z odleželého těsta vyválíme silnější plát (cca 5 mm silný) a vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 180 °C asi 8-10 minut podle velikosti tvarů a tloušťky těsta. Ihned po upečení potíráme žloutkem rozšlehaným v trošce vody. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.
Náš tip
• Trpělivost se vyplácí! Perníčkům prospěje, když si několik dní poleží v krabici na chladném místě
• Víte, že si můžete u nás koupit perfektně namíchanou směs na Perníčky bez lepku?
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- Perník bez lepku Labeta
- 1/2 lžičky perníkového koření
- 20 g medu
- 2 vejce
- 40 g rozpuštěného másla
nebo vsaďte na jistotu se směsí Perníčků bez lepku
Použité produkty