Raz dva navařeno...

Vánoční perníčky bez lepku

Vůně perníčků patří neodmyslitelně k Vánocům a pěkně nazdobené jsou ozdobou talíře s cukrovím. Protože precizní zdobení vánočního cukroví vždy vyžaduje nemálo času, není od věci zjednošit si alespoň jeho pečení. A na to máme snadný recept!

Postup

Postup

Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v  lednici. Nejlépe však uděláme, když těsto necháme uležet v ledničce přes noc. Z odleželého těsta vyválíme silnější plát (cca 5 mm silný) a vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na 180 °C asi 8-10 minut podle velikosti tvarů a tloušťky těsta. Ihned po upečení potíráme žloutkem rozšlehaným v trošce vody. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.

Náš tip

trpělivost se vyplácí! Perníčkům propěje, když si několik dní poleží v krabici na chladném místě

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Použité produkty