Domácí utopenci

Znáte to, když vás honí mlsná a něco byste sezobli? Přiznejte se, kolik z vás nakonec skončí u klasických utopenců. Tato pochoutka nesmí chybět u žádného posezení s dobře vychlazeným pivečkem. Proto žádné válení a pusťte se do přípravy této dobroty. S naším receptem to zvládnete levou zadní. A že ten výsledek rozhodně stojí za to!
Postup
Postup
Vodu, ocet, Lako, sladidlo, pepř, bobkový list a lžičku oleje dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Hotový nálev necháme vychladit. Do sklenice dáme špekáčky, cibuli na půlkolečka, nadrobno nakrájené zelí, vše zalijeme vychlazeným nálevem a sklenici uzavřeme. Necháme v chladu a temnu odležet alespoň týden.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 8 špekáčků
- 830 ml vody
- 300 ml octa
- ½ Laka
- 9 cukerínů
- 20 celých pepřů
- Bobkový list
- lžička oleje
- cibule
- zelí
Použité produkty