Raz dva navařeno...

Domácí utopenci

Znáte to, když vás honí mlsná a něco byste sezobli? Přiznejte se, kolik z vás nakonec skončí u klasických utopenců. Tato pochoutka nesmí chybět u žádného posezení s dobře vychlazeným pivečkem. Proto žádné válení a pusťte se do přípravy této dobroty. S naším receptem to zvládnete levou zadní. A že ten výsledek rozhodně stojí za to!

Postup

Postup

Vodu, ocet, Lako, sladidlo, pepř, bobkový list a lžičku oleje dáme do hrnce a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Hotový nálev necháme vychladit. Do sklenice dáme špekáčky, cibuli na půlkolečka, nadrobno nakrájené zelí, vše zalijeme vychlazeným nálevem a sklenici uzavřeme. Necháme v chladu a temnu odležet alespoň týden. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 8 špekáčků
  • 830 ml vody
  • 300 ml octa
  • ½ Laka
  • 9 cukerínů
  • 20 celých pepřů
  • Bobkový list
  • lžička oleje
  • cibule
  • zelí