Tymiánová hořčice

Chystáte zahradní party s grilováním, nebo jen plánujete drobné pohoštění ke sledování vašeho oblíbeného filmu? Co takhle připravit variaci dipů a hořčic, které ozvláštní jakoukoli chuťovku? Plnotučnou a kremžskou hořčici zná u nás každý, ale taková hořčice provoněná tymiánem vás posune do naprosto jiných gastronomických výšek. Milujete-li bylinky, s hořčicí s tymiánem rozhodně nešlápnete vedle.
Postup
Postup
Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.
Náš tip
• Čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.
• Díky tymiánu bude mít hořčice krásnou, výraznou vůni.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 100 g hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení)
- 160 ml vody
- 2 lžíce octa
- 3 lžíce cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušeného, nebo čerstvého tymiánu
Použité produkty