Raz dva navařeno...

Tymiánová hořčice

Chystáte zahradní party s grilováním, nebo jen plánujete drobné pohoštění ke sledování vašeho oblíbeného filmu? Co takhle připravit variaci dipů a hořčic, které ozvláštní jakoukoli chuťovku? Plnotučnou a kremžskou hořčici zná u nás každý, ale taková hořčice provoněná tymiánem vás posune do naprosto jiných gastronomických výšek. Milujete-li bylinky, s hořčicí s tymiánem rozhodně nešlápnete vedle.

Postup

Postup

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

Náš tip

 Čerstvě připravená hořčice je hodně pikantní. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.

 Díky tymiánu bude mít hořčice krásnou, výraznou vůni.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • 100 g hořčičného semínka Labeta (tj. jedno balení)
  • 160 ml vody
  • 2 lžíce octa
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička sušeného, nebo čerstvého tymiánu