Trojbarevný koláč bez lepku
Vyzkoušejte a ochutnejte tento skvělý zákusek třeba ke kávě po nedělním obědě. Jemné piškotové těsto s pudingovým a smetanovo-čokoládovým krémem se vám bude rozpouštět na jazyku.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve si připravíme spodní těsto. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Do směsi zašleháme olej a prášek do pečiva, a nakonec přidáme mouku a pořádně vše vyšleháme v tekuté těsto. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 150 °C do zlatova.
Během pečení korpusu si připravíme pudingovou vrstvu. V trošce mléka rozmícháme veškerý pudingový prášek. Zbytek mléka zahříváme v hrnci. Když je mléko teplejší, přidáme cukr a máslo a necháme rozpustit. Až se začne mléko vařit, přidáme rozmíchaný puding v trošce mléka a mícháme na nižším plameni. Až začne uvařený puding houstnout, nalijeme ho na piškotový korpus.
Po vychladnutí klademe nahoru třetí vrstvu, zakysanou smetanu rozmíchanou s cukrem dle chuti. Navrch nastrouháme buď čokoládu anebo tyčinku Margot.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na piškotové těsto:
- 15 dkg cukru
- 20 dkg Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 10 ml oleje
- 4 vejce
- 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta
Na spodní krém:
- 3 Pudingy s vanilkovou příchutí bez lepku Labeta
- 1 litr mléka
- 5 lžic cukru
- 12,5 dkg másla
Na vrchní krém:
- 500 g zakysané́ smetany
- moučkový cukr dle chuti
- Margot tyčinka/ čokoláda
Použité produkty