Raz dva navařeno...

Trojbarevný koláč bez lepku

Vyzkoušejte a ochutnejte tento skvělý zákusek třeba ke kávě po nedělním obědě. Jemné piškotové těsto s pudingovým a smetanovo-čokoládovým krémem se vám bude rozpouštět na jazyku.

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve si připravíme spodní těsto. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Do směsi zašleháme olej a prášek do pečiva, a nakonec přidáme mouku a pořádně vše vyšleháme v tekuté těsto. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 150 °C do zlatova.

Během pečení korpusu si připravíme pudingovou vrstvu. V trošce mléka rozmícháme veškerý pudingový prášek. Zbytek mléka zahříváme v hrnci. Když je mléko teplejší, přidáme cukr a máslo a necháme rozpustit. Až se začne mléko vařit, přidáme rozmíchaný puding v trošce mléka a mícháme na nižším plameni. Až začne uvařený puding houstnout, nalijeme ho na piškotový korpus.

Po vychladnutí klademe nahoru třetí vrstvu, zakysanou smetanu rozmíchanou s cukrem dle chuti. Navrch nastrouháme buď čokoládu anebo tyčinku Margot.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na piškotové těsto:

Na spodní krém:

Na vrchní krém:

  • 500 g zakysané́ smetany
  • moučkový cukr dle chuti
  • Margot tyčinka/ čokoláda