Teplé a křupavé ovocné knedlíčky bez lepku

Vychutnejte si chuťový zážitek s našimi teplými a křupavými ovocnými knedlíčky bez lepku. Bezlepkové a plné svěžího ovoce, jsou ideální pro všechny milovníky dobrého jídla. Vyzkoušejte je ještě dnes!
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Připravíme si těsto. Obě mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva, solí a rozpuštěným máslem. Nalijeme horkou vodu a těsto zpracujeme, dokud není pevné.
Necháme ho vychladit a mezi tím si nakrájíme jahody a zasypeme je cukrem.
Vychladlé těsto tvarujeme do kuličky a plníme jahodami.
Hotové plněné kuličky smažíme do zlatova v oleji vždy tak aby byly ponořené.
Podávat můžeme s jogurtem, smetanou, nebo jakoukoliv svěží omáčkou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 200 g Rýžové mouky hladké Labeta
- 25 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 10 g cukru krupice
- 1/2 sáčku Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 30 g másla
- 130 ml horké vody
- špetka soli
- Náplň: jahody nebo jiné ovoce, cukr
Použité produkty