Raz dva navařeno...

Tartaletky bez lepku s pomerančovou náplní

Francouzské tartaletky jsou úžasný dezert. Malé košíčky z lineckého těsta s krémem a ovocem skvěle vypadají a ještě lépe chutnají. Zkuste si je připravit s pomerančovou náplní. Je to překvapivě jednoduché!

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové, která recept vymyslela, upekla a vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Připravíme si těsto na linecké cukroví, dle návodu na krabičce (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, ale nebudeme vykrajovat, místo toho jím vyložíme formičky na tartaletky. Těsto ve formičkách propícháme vidličkou a dáme péct na 10 min při teplotě 180° C. Mezitím si nachystáme pěnu z jednoho vajička, jednoho žloutku, šťávy a kůry z jednoho pomeranče a 75 g cukru krupice. Do směsi přimícháme 100 ml smetany. Náplň rozdělíme do tartaletek, zvýšíme teplotu ne 200° C a pečeme, dokud v nich náplň neztuhne (cca 15-20 min).

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny