Raz dva navařeno...

Snídaňový slaný koláč bez lepku

Máte rádi snídani na vidličku? Slaný koláč, naplněný sýrem, slaninou a vejci si zamilujete. A pokud vám zbyde, dejte si ho studený na odpolední svačinu. V kombinaci s čerstvou zeleninou to je prostě bomba!

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové, která recept vymyslela, upekla a vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve si připravíme Linecké těsto podle návodu na krabičce. Jen do něj navíc přidáme lžičku soli a necháme chvilku odpočinout v lednici. Mezitím si osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na kostičky nakrájíme i sýr a mozzarellu. V misce si rozmícháme vejce s mlékem. Osolíme a opepříme. Těsto si rozválíme a vložíme na dno kulaté formy. Propícháme vidličkou a vyložíme ho slaninou a sýrem. Poté vše zalijeme vejci a jemně promícháme. Pečeme na 180 °C, cca 30 min nebo dokud není těsto zlatavé a náplň koláče ztuhlá.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny