Šlehačkový dort s jahodami
Také patříte mezi ty, kteří nikdy neodolají čerstvým sladkým jahodám se šlehačkou? My jsme pro vás tuto neodolatelnou a velmi oblíbenou kombinaci vyzkoušeli propojit v dokonale lehký a na jazyku se rozplývající šlehačkový dort s jahodami. Tak co říkáte, nezní to skvěle?
Postup
Postup
Korpus
Směs na bábovku smícháme s vejci, olejem a vodou (či mlékem) a šleháme asi 4 minuty. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme na 160 °C asi 40 minut (řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou). Propečení odzkoušíme párátkem.
Krém
Do téměř vyšlehaných šlehaček s cukrem přidáme 2 ztužovače a vyšleháme dotuha. Přidáme zakysanou smetanu a tvaroh a došleháme.
Dokončení dortu
Vychladlý korpus rozřízneme na dvě části, prostředek namažeme domácím jahodovým džemem a částí krému. Zbytkem krému ozdobíme celý korpus. Dort necháme v lednici vychladit. Před podáváním zasypeme horní část dortu plátky čerstvých jahod.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Těsto:
- Bábovka bez lepku
- 3 vejce
- 175 ml vody nebo mléka
- 150 ml oleje
Krém:
- 2 smetany ke šlehání
- 1 zakysaná smetana
- 1 tvaroh
- 100 g cukru
- 2 ztužovače šlehačky
- ovoce
Použité produkty