Raz dva navařeno...

Slaný štrúdl

Připravujete zahradní párty? Chystáte dětskou oslavu? Jedete na návštěvu? Pokud váháte, jaké univerzální, zato povedené občerstvení připravit, odpovědí je slaný štrůdl. Každý jej miluje! A co dát do štrúdlu? Buď můžete vyzkoušet naši oblíbenou kombinaci, která nikdy nezklame, nebo popusťte uzdu vaší fantazii.

Postup

Postup

Ze směsi a vody a vypracujeme těsto ze kterého vyválíme mezi fólií tenký plát, který namažeme kečupem a poklademe zbývajícími surovinami. Zarolujeme jako štrůdl a přendáme na plech vystlaný pečícím papírem. Pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme v troubě na 180 °C asi 25min.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Varianta s Bramborové těsto: 

  • 400 g směsi 
  • 400 ml vody
  • 80 g tvrdého strouhaného sýra
  • 80 g kečupu
  • 1 g koření na pizzu
  • 120 g šunky nebo slaniny nakrájené na plátky
  • 20 g cibule pokrájené na půlkolečka
  • 1 vejce na potření 
  • 6,5 g sezamových semínek 

Varianta s Bramborové knedlíky 400 g: 

  • 400 g směsi 
  • 400 ml vody
  • 80 g tvrdého strouhaného sýra
  • 80 g kečupu
  • 1 g koření na pizzu
  • 120 g šunky nebo slaniny nakrájené na plátky
  • 20 g cibule pokrájené na půlkolečka
  • 1 vejce na potření 
  • 6,5 g sezamových semínek

Varianta s Bramborové knedlíky 330 g: 

  • 330 g směsi 
  • 330 ml vody
  • 65 g tvrdého strouhaného sýra
  • 65 g kečupu
  • 0,5 g koření na pizzu
  • 100 g šunky nebo slaniny nakrájené na plátky
  • 17 g cibule pokrájené na půlkolečka
  • 1 vejce na potření 
  • 5 g sezamových semínek