Slaný štrúdl

Připravujete zahradní párty? Chystáte dětskou oslavu? Jedete na návštěvu? Pokud váháte, jaké univerzální, zato povedené občerstvení připravit, odpovědí je slaný štrůdl. Každý jej miluje! A co dát do štrúdlu? Buď můžete vyzkoušet naši oblíbenou kombinaci, která nikdy nezklame, nebo popusťte uzdu vaší fantazii.
Postup
Postup
Ze směsi a vody a vypracujeme těsto ze kterého vyválíme mezi fólií tenký plát, který namažeme kečupem a poklademe zbývajícími surovinami. Zarolujeme jako štrůdl a přendáme na plech vystlaný pečícím papírem. Pomažeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme v troubě na 180 °C asi 25min.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Varianta s Bramborové těsto:
- 400 g směsi
- 400 ml vody
- 80 g tvrdého strouhaného sýra
- 80 g kečupu
- 1 g koření na pizzu
- 120 g šunky nebo slaniny nakrájené na plátky
- 20 g cibule pokrájené na půlkolečka
- 1 vejce na potření
- 6,5 g sezamových semínek
Varianta s Bramborové knedlíky 400 g:
- 400 g směsi
- 400 ml vody
- 80 g tvrdého strouhaného sýra
- 80 g kečupu
- 1 g koření na pizzu
- 120 g šunky nebo slaniny nakrájené na plátky
- 20 g cibule pokrájené na půlkolečka
- 1 vejce na potření
- 6,5 g sezamových semínek
Varianta s Bramborové knedlíky 330 g:
- 330 g směsi
- 330 ml vody
- 65 g tvrdého strouhaného sýra
- 65 g kečupu
- 0,5 g koření na pizzu
- 100 g šunky nebo slaniny nakrájené na plátky
- 17 g cibule pokrájené na půlkolečka
- 1 vejce na potření
- 5 g sezamových semínek
Použité produkty