Skořicové perníčky

Perníčky jsou nepostradatelnou součástí vánočních svátků. Stejně tak ale přijdou vhod i na Velikonoce, nebo kdykoli na ně dostanete chuť. Výroba perníčků je navíc zábavou, kterou děti zbožňují. Proč tedy nespojit příjemné s užitečným a nepřipravit si sladkou dobrotu v podobě skořicových perníčků?
Postup
Postup
Mouku s moučkovým cukrem promícháme a prosejeme. Přidáme sodu, citronovou kůru, skořicový cukr, perníkové koření, kakao a promícháme. Dále do směsi přidáme dvě celá vejce, med a zpracujeme těsto tak, až se suroviny dokonale propojí. Je-li těsto příliš vláčné, můžeme přisypat až 100 g mouky. Hotové těsto zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici přes noc odležet. Odležené těsto vyválíme na plát asi 3 mm silný a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme v předehřáté troubě na 170–180 °C (v horkovzdušné troubě na 160 °C) po dobu 8–10 minut. Perníčky ihned po vytažení z trouby potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem, aby se perníčky leskly. Hotové perníčky zdobíme citronovou bílkovou polevou, díky které perníčky změknou.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 400 g hladké mouky (+ na podsypání)
- 200 g moučkového cukru
- 1-2 lžičky perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody Labeta
- 1 lžička skořicového cukru Labeta
- kůra z 1/2 citronu
- 1 lžíce kakaa
- 2 vejce
- 150 g medu
- 1 žloutek rozšlehaný s trochou mléka
Použité produkty