Raz dva navařeno...

Rychlý bezlepkový moučník s tvarohovo-pudingovým krémem

Žádné starosti s vymýšlením bezlepkového korpusu. Máme tu pro vás jednoduché řešení a super nápad, jak použít bezlepkovou směs na muffiny. Zatímco se korpus peče, připravíte osvědčený krém. Díky němu je z obyčejné buchty slavnostní dezert, který zmizí raz dva.

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Jako základ moučníku využijte směs na bezlepkové muffiny. Jednoduše ji připravte během minutky dle návodu a vlijte na menší plech vyložený pečicím papírem. Plech doporučujeme 33 x 25 cm, aby byl moučník ve výsledku „akorát vysoký“. Pečte do zlatova na 175 °C asi 25 minut.

Vanilkový pudingový prášek bez lepku důkladně rozmíchejte s 250 ml mléka a 2 lžícemi cukru nebo jiné alternativy. Přiveďte k varu a na mírném stupni míchejte do zhoustnutí. Do této pudingové báze dáváme záměrně poloviční množství mléka než na klasický puding, aby vznikla hutná hmota. Puding nechte mírně vychladnout a během chladnutí promíchejte.

Puding ve větší nádobě pomocí metliček vyšlehejte do hladka a postupně zapracujte tvaroh a zakysanou smetanu. Výsledkem je hladký jemný krém, který můžete dosladit, jak vám vyhovuje.

Krém pomocí stěrky naneste na vychladlý korpus. Vidličkou můžete do krému udělat ozdobné vlnky a na závěr moučník decentně poprašte kakaem.

Náš tip

Základ těsta je hutný, proto „unese“ i ovocnou vrstvu. V zimě ho můžete před upečením poklást zavařenými broskvemi nebo mraženými borůvkami, v létě zase čerstvými jahodami či meruňkami. Na závěr potřete lehkým krémem ze zakysané smetany, nebo jen ozdobte šlehačkou.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na korpus

Na krém