Rozinkové zvonečky bez lepku

Jestli patříte k těm, kdo miluje ořechové cukroví, pak určitě musíte do svého vánočního repertoáru přidat tyto zvonečky. Nejenže jsou plné ořechů a mandlí, ale jejich chuť je ještě vyladěná mletými rozinkami.
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Troubu předehřejeme na 160 °C a dva plechy vyložíme pečicím papírem.
Ořechy a rozinky najemno nameleme a spolu s ostatními surovinami v robotové míse či ručně zpracujeme do hladkého těsta. Těsto po částech na lehce pomoučeném vále vyválíme a vykrajujeme oblíbené tvary. Pečeme do růžova a po upečení necháme zcela vychladnout.
V mezičase připravíme náplň. Najemno postrouháme mandle, smícháme s cukrem, bílkem a vytvoříme hmotu, se kterou cukroví slepujeme.
Na závěr lehce pocukrujeme, nebo ozdobíme dle vlastních preferencí.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto
- 240 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 110 g změklého másla
- 80 g cukru moučka
- 20 g vlašských ořechů
- 60 g rozinek
- 2 žloutky
Na náplň
- 100 g loupaných mandlí
- 100 g cukru moučka
- 1 bílek
Použité produkty