Rézinky bez lepku

Toto úžasné cukroví s ořechovým krémem polité čokoládou a posypané nasekanými vlašskými ořechy nesmí na vašem vánočním stole chybět!
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Troubu předehřejeme na 160 °C a dva plechy vyložíme pečicím papírem.
Všechny suroviny na těsto zpracujeme v robotu nebo ručně do hladkého těsta. Těsto po částech rozválíme a vykrajujeme kolečka. Pečeme do růžova a necháme zcela vychladnout.
V mezičase uvaříme náplň. Do vařícího mléka vsypeme cukr a ořechy a na mírném stupni mícháme do husté kaše, do konzistence, která se bude dobře natírat na kolečka. Směs necháme zcela vychladnou a poté hmotou slepujeme zchladlé cukroví.
Náplní slepená kolečka namáčíme do čokoládové polevy a sypeme sekanými ořechy.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na těsto
- 140 g mletých vlašských ořechů
- 70 g cukru moučka
- 70 g změklého másla
- 70 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1 žloutek
Náplň
- 125 ml mléka
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 120 g cukru moučka
Na dokončení
- Čokoládová poleva
- Posekané vlašské ořechy na posypání
Použité produkty