Rebarborovo-malinová bublanina
K létu patří bublanina z darů našich zahrádek. Vyzkoušejte naší zdravější variantu ze špaldové mouky, přírodního cukru a kombinací rebarbory a malin.
Postup
Postup
Nejdříve oloupejte a nakrájejte rebarboru. Dejte ji do kastrůlku společně s kokosovým cukrem, lžickou skořice a nechte krátce povařit na mírném plameni. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Formu o velikosti 20x30 cm vymažte máslem a vysypte kokosem. Do mísy dejte vejce, Xylitol a máslo a vyšlehejte do pěny. Mouku s kypřicím práškem prosejte přes síto a společně s mlékem, jogurtem vmíchejte do základu tak, aby vzniklo hladké těsto. To vlijte do formy, povrch rovnoměrně pokryjte slitou rebarborou a přidejte maliny. Můžete posypat kokosovým cukrem.
Pečte cca 45 minut. Nechte vychladnout.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 2 vejce
- 100 g Xylitolu
- 85 g másla, rozpuštěného, zchladlého (+ na vymazání formy)
- 190 g hladké špaldové mouky
- 2 lžičky Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 170 ml mléka
- 1,5 lžíce tučného bílého jogurtu
- kokos na vysypání formy
- hrst malin
- rebarbora (oloupaná a nakrájená na cca 1,5 cm špalíky)
- lžička skořice
- 2 lžíce kokosového cukru
Použité produkty