Raz dva navařeno...

Rebarborovo-malinová bublanina

K létu patří bublanina z darů našich zahrádek. Vyzkoušejte naší zdravější variantu ze špaldové mouky, přírodního cukru a kombinací rebarbory a malin.

Postup

Postup

Nejdříve oloupejte a nakrájejte rebarboru. Dejte ji do kastrůlku společně s Kokosovým cukrem, lžickou skořice a nechte krátce povařit na mírném plameni. Předehřejte troubu na 180 stupňů.

Formu o velikosti 20x30 cm vymažte máslem a vysypte kokosem. Do mísy dejte vejce, Xylitol a máslo a vyšlehejte do pěny. Mouku s kypřicím práškem prosejte přes síto a společně s mlékem, jogurtem vmíchejte do základu tak, aby vzniklo hladké těsto. To vlijte do formy, povrch rovnoměrně pokryjte slitou rebarborou a přidejte maliny. Můžete posypat Kokosovým cukrem.

Pečte cca 45 minut. Nechte vychladnout. 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  •  2 vejce
  • 100 g Xylitolu 
  • 85 g másla, rozpuštěného, zchladlého (+ na vymazání formy)
  • 190 g hladké špaldové mouky
  • 2 lžičky Kypřicího prášku do pečiva bez lepku
  • 170 ml mléka 
  • 1,5 lžíce tučného bílého jogurtu
  • kokos na vysypání formy
  • hrst malin
  • rebarbora (oloupaná a nakrájená na cca 1,5 cm špalíky)
  • lžička skořice
  • 2 lžíce Kokosového cukru