Raz dva navařeno...

Rakytníkový sirup

Rakytníkový sirup není tak pracný, jak se zdá. Nejvíc nepříjemné je otrhávání bobulek rakytníku. Když ale ostříháte celé větvičky a dáte je zmrazit, půjdou sundat mnohem snáz!

S laskavým svolením Lenky Dostálové aka @Lenkalives, která recept vymyslela, uvařila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Ať už rakytník otrháte čerstvý nebo mražený, povařte jeho bobulky pár minut ve vodě. Až lehce zchladnou, směs promixujte. Tím se dužina rozpadne a přes sítko se zbavíte semínek. Propasírovanou tekutinu stačí svařit s BIO třtinovým želírovacím cukrem 3:1 Labeta, a protože rakytník je hodně kyselý, nepřidáváme už ani citrón, ani kyselinu citrónovou. 

Vroucí sirup naplníme do vyvařených skleniček, alkoholem desinfikujeme víčka i hrdla a po uzavření otočíme dnem vzhůru.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny