Raz dva navařeno...

Proteinový dezert s dušeným kaki

Chcete se dostat do formy, ale nedokážete se vzdát sladkých dezertů? Ano, je to možné. Stačí kupované krémy, sladké jogurty a pudinky nahradit doma vyrobeným dezertem s vysokým obsahem proteinu. Ten funguje zároveň jako výživná svačina, která perfektně zapadne do zdravého jídelníčku. Když má sezónu ovoce kaki, rozhodně sáhněte po něm. Krátce podušené má báječnou chuť. Podobně poslouží i broskev, hruška, či jablko...

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

 

Postup

Postup

Kaki nakrájejte na kostičky a duste v rendlíku pod pokličkou do mírného změknutí. Stačí pár minut.

Ve větší misce metličkou do hladka promíchejte Skyr s jogurtem. Přidejte proteinový prášek a med.

Směs rozdělte do dvou misek, ozdobte podušeným kaki a dle chuti poprašte skořicí. 

Náš tip

Dezert si můžete připravit i ve verzi bez kakaa. Stačí místo proteinu s kakaem použít neutrální Super vegan protein BIO Iswari bez příchuti. 

Pokud si chcete dezert ještě více nutričně obohatit, posypte podušené kaki krátce opraženými pekanovými ořechy. Samozřejmě jen decentně, stačí 5 ořechů.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 2 porce

  • 1 kelímek Skyru
  • 1 kelímek bílého krémového jogurtu
  • 2 lžíce proteinového prášku Super vegan protein kakao BIO Iswari
  • 1 lžíce medu na doslazení
  • 1 ks ovoce kaki
  • špetka skořice