Proteinový dezert s dušeným kaki
Chcete se dostat do formy, ale nedokážete se vzdát sladkých dezertů? Ano, je to možné. Stačí kupované krémy, sladké jogurty a pudinky nahradit doma vyrobeným dezertem s vysokým obsahem proteinu. Ten funguje zároveň jako výživná svačina, která perfektně zapadne do zdravého jídelníčku. Když má sezónu ovoce kaki, rozhodně sáhněte po něm. Krátce podušené má báječnou chuť. Podobně poslouží i broskev, hruška, či jablko...
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Kaki nakrájejte na kostičky a duste v rendlíku pod pokličkou do mírného změknutí. Stačí pár minut.
Ve větší misce metličkou do hladka promíchejte Skyr s jogurtem. Přidejte proteinový prášek a med.
Směs rozdělte do dvou misek, ozdobte podušeným kaki a dle chuti poprašte skořicí.
Náš tip
Dezert si můžete připravit i ve verzi bez kakaa. Stačí místo proteinu s kakaem použít neutrální Super vegan protein BIO Iswari bez příchuti.
Pokud si chcete dezert ještě více nutričně obohatit, posypte podušené kaki krátce opraženými pekanovými ořechy. Samozřejmě jen decentně, stačí 5 ořechů.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na 2 porce
- 1 kelímek Skyru
- 1 kelímek bílého krémového jogurtu
- 2 lžíce proteinového prášku Super vegan protein kakao BIO Iswari
- 1 lžíce medu na doslazení
- 1 ks ovoce kaki
- špetka skořice
Použité produkty