Raz dva navařeno...

Pohankové muffiny Caprese

Už jste vyzkoušeli muffiny na slano? Vynikající předkrm, zajímavá lehká večeře, nebo třeba chuťovka na domácí oslavu. 
S laskavým svolením Andrey Králové aka @BEZLEPKOV Slečny Mlsné, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Pečicí papír nastříhejte na čtverce 15x15 cm a vyložte s nimi formičky na muffiny.

Mozzarellu nakrájejte na kousky, olivy na kolečka a bazalku nasekejte nahrubo. Vejce vyšlehejte do pěny, přidejte olej a mléko, a nakonec všechny sypké suroviny. Vše dobře promíchejte a naplňte směsí košíčky do ⅓ výšky. Do každého košíčku vložte část naložených rajčat, mozzarelly, oliv a nasekané bazalky. Zalijte rovnoměrně zbytkem těsta a navrch muffinů dejte zbytek nakrájených surovin, případně ozdobte čerstvými cherry rajčátky.  

Pečeme na horkovzduch na 165 °C 16―18 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Suroviny na 12 muffinů