Pohankové muffiny Caprese
Už jste vyzkoušeli muffiny na slano? Vynikající předkrm, zajímavá lehká večeře, nebo třeba chuťovka na domácí oslavu.
S laskavým svolením Andrey Králové aka @BEZLEPKOV Slečny Mlsné, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Pečicí papír nastříhejte na čtverce 15x15 cm a vyložte s nimi formičky na muffiny.
Mozzarellu nakrájejte na kousky, olivy na kolečka a bazalku nasekejte nahrubo. Vejce vyšlehejte do pěny, přidejte olej a mléko, a nakonec všechny sypké suroviny. Vše dobře promíchejte a naplňte směsí košíčky do ⅓ výšky. Do každého košíčku vložte část naložených rajčat, mozzarelly, oliv a nasekané bazalky. Zalijte rovnoměrně zbytkem těsta a navrch muffinů dejte zbytek nakrájených surovin, případně ozdobte čerstvými cherry rajčátky.
Pečeme na horkovzduch na 165 °C 16―18 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Suroviny na 12 muffinů
- 2 vejce
- 250 ml mléka
- 4 lžíce olivového oleje
- 250 g Pohankové mouky Labeta
- 4 lžičky Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- ½ lžičky soli
- pepř
- 100 g mozzarelly
- 2 lžíce naložených rajčat v oleji
- hrst oliv
- snítka čerstvé bazalky
Použité produkty