Raz dva navařeno...

Pohankové karbanátky

Překvapí vás svou chutí! Jsou skoro k nerozeznání od masových, takže je můžete s klidem předložit celé rodině, dětem i zapřísáhlým masožravcům.

Tento recept Vám přinášíme s laskavým svolením Denisy Váchové @denik_z_domaci_kuchyne, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

První krok je uvařit pohanku do měkka. Poté je to už velice jednoduché, stačí z pohanky a ostatních uvedených surovin vypracovat „těsto“.

Před tvořením placek si ruce lehce naolejujte, aby se vám těsto nelepilo k dlaním a klasicky tvarujte karbanátky, které pečte na přepuštěném másle či oleji, tak chutnají nejlépe (popř. lze upéct i nasucho v troubě).

Doporučujeme podávat se zeleninovým salátem a dipem.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na karbanátky

  • 120 g naklíčené pohanky 
  • 50 g Pohankové mouky hladké Labeta
  • 2 celá vejce
  • sůl
  • pepř
  • sušený česnek
  • majoránka
  • mletý kmín
  • 50 g strouhaného sýra
  • 1 čajová lžička pesta z medvědího česneku (pokud nemáte, dejte klasický česnek)
  • 30 g sušených rajčat (bez oleje)

Na dip

  • bílý jogurt řeckého typu
  • česnek nebo pesto z medvědího česneku
  • sůl a pepř