Pohankové karbanátky
Překvapí vás svou chutí! Jsou skoro k nerozeznání od masových, takže je můžete s klidem předložit celé rodině, dětem i zapřísáhlým masožravcům.
Tento recept Vám přinášíme s laskavým svolením Denisy Váchové @denik_z_domaci_kuchyne, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
První krok je uvařit pohanku do měkka. Poté je to už velice jednoduché, stačí z pohanky a ostatních uvedených surovin vypracovat „těsto“.
Před tvořením placek si ruce lehce naolejujte, aby se vám těsto nelepilo k dlaním a klasicky tvarujte karbanátky, které pečte na přepuštěném másle či oleji, tak chutnají nejlépe (popř. lze upéct i nasucho v troubě).
Doporučujeme podávat se zeleninovým salátem a dipem.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Na karbanátky
- 120 g naklíčené pohanky
- 50 g Pohankové mouky hladké Labeta
- 2 celá vejce
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- majoránka
- mletý kmín
- 50 g strouhaného sýra
- 1 čajová lžička pesta z medvědího česneku (pokud nemáte, dejte klasický česnek)
- 30 g sušených rajčat (bez oleje)
Na dip
- bílý jogurt řeckého typu
- česnek nebo pesto z medvědího česneku
- sůl a pepř
Použité produkty