Pistáciový Matcha Latte dort

Náš recept spojuje jemnou chuť pistácií s osvěžující matchou, vytvářející harmonii v každém soustu. Dort je o něco pracnější, výsledek ale rozhodně za tu trochu námahy stojí!
Postup
Postup
Korpus
Pohanku a sůl vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte na drobenku. Přidejte kešu oříšky a znovu mixujte, dokud se také nerozpadnou na drobenku. Přidejte datle, kokosový olej a kešu máslo a mixujte, dokud se nevytvoří těsto. Dno 22 cm dortové formy vyložte pečicím papírem a pomocí sklenice rovnoměrně přitlačte těsto na dno a do boků. Nechte vychladit do mrazáku nebo lednice.
Krém
Vložte všechny ingredience do vysokorychlostního mixéru a mixujte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. Nalijte směs do připraveného korpusu a jemně poklepejte o pracovní desku, aby vám vyprchaly případné vzduchové bubliny. Vložte na 2 – 3 hodiny do mrazáku.
Dozdobení
Po ztuhnutí dort vyjměte z dortové formy. Ozdobte kiwi, pistáciemi, čerstvou mátou a podávejte.
Koláč lze několik dní uchovávat v chladu ve vzduchotěsné nádobě, případně zmrazit a rozmrazit dle potřeby.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Korpus
- 1 1⁄2 hrnku kešu ořechů
- 1 hrnek pražené pohanky
- 8 datlí medjool (vypeckovaných)
- 1⁄4 hrnku kešu másla
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1⁄4 lžičky himalájské růžové soli
Krém
- 130 g (v suchém stavu) pistácií namočených ve vodě na 6 hodin
- 1 hrnek vychlazeného kokosového mléka z konzervy (použijte pouze hustou část z horní části konzervy)
- 3/4 hrnku rostlinného jogurtu (sójový, mandlový, kešu nebo kokos)
- 1⁄2 hrnku + 2 lžíce javorového sirupu
- 1⁄4 hrnku kakaového másla
- 2 lžíce Matcha prášku BIO Iswari
- 1⁄2 lžičky vanilkové pasty (lusk)
Na ozdobu
- 2-3 nakrájená čerstvá kiwi
- Nasekané pistácie
- Čerstvé lístky máty
Použité produkty