Raz dva navařeno...

Pistáciový Matcha Latte dort

Náš recept spojuje jemnou chuť pistácií s osvěžující matchou, vytvářející harmonii v každém soustu. Dort je o něco pracnější, výsledek ale rozhodně za tu trochu námahy stojí!

Postup

Postup

Korpus

Pohanku a sůl vložte do kuchyňského robotu a rozmixujte na drobenku. Přidejte kešu oříšky a znovu mixujte, dokud se také nerozpadnou na drobenku. Přidejte datle, kokosový olej a kešu máslo a mixujte, dokud se nevytvoří těsto. Dno 22 cm dortové formy vyložte pečicím papírem a pomocí sklenice rovnoměrně přitlačte těsto na dno a do boků. Nechte vychladit do mrazáku nebo lednice.

Krém

Vložte všechny ingredience do vysokorychlostního mixéru a mixujte, dokud nedosáhnete hladké a krémové konzistence. Nalijte směs do připraveného korpusu a jemně poklepejte o pracovní desku, aby vám vyprchaly případné vzduchové bubliny. Vložte na 2 – 3 hodiny do mrazáku. 

Dozdobení

Po ztuhnutí dort vyjměte z dortové formy. Ozdobte kiwi, pistáciemi, čerstvou mátou a podávejte.

Koláč lze několik dní uchovávat v chladu ve vzduchotěsné nádobě, případně zmrazit a rozmrazit dle potřeby.

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Korpus

  • 1 1⁄2 hrnku kešu ořechů
  • 1 hrnek pražené pohanky
  • 8 datlí medjool (vypeckovaných)
  • 1⁄4 hrnku kešu másla
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1⁄4 lžičky himalájské růžové soli

Krém

  • 130 g (v suchém stavu) pistácií namočených ve vodě na 6 hodin
  • 1 hrnek vychlazeného kokosového mléka z konzervy (použijte pouze hustou část z horní části konzervy)
  • 3/4 hrnku rostlinného jogurtu (sójový, mandlový, kešu nebo kokos)
  • 1⁄2 hrnku + 2 lžíce javorového sirupu
  • 1⁄4 hrnku kakaového másla 
  • 2 lžíce Matcha prášku BIO Iswari
  • 1⁄2 lžičky vanilkové pasty (lusk)

Na ozdobu

  • 2-3 nakrájená čerstvá kiwi
  • Nasekané pistácie
  • Čerstvé lístky máty