Pirohy
Kdo by je neznal? Pirohy jsou populární napříč zeměkoulí. Na sladko i na slano. Jednoduchá a rychlá dobrota. Vyzkoušejte pro změnu náš osvědčený recept na sladkou variantu pečených pirohů s povidly nebo marmeládou. Zkrátka a jednoduše, dokonalá sladká tečka na závěr.
Postup
Postup
Směs smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozválíme na pomoučněném vále, rozkrájíme na rovnoměrné čtverce a plníme náplní. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme na trojúhelník, přitiskneme a z vrchu potřeme rozšlehaným žloutkem. Pirohy vkládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě na 160 °C asi 25 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Varianta s Bramborovým těstem:
- 400 g směsi
- 440 ml vody
- 120 g povidel nebo marmelády
- 1 žloutek
- 1 bílek
Varianta s Bramborovými knedlíky 400 g:
- 400 g směsi
- 440 ml vody
- 120 g povidel nebo marmelády
- 1 žloutek
- 1 bílek
Varianta s Bramborovými knedlíky 330 g:
- 330 g směsi
- 370 ml vody
- 100 g povidel nebo marmelády
- 1 žloutek
- 1 bílek
Použité produkty