Raz dva navařeno...

Pirohy

Kdo by je neznal? Pirohy jsou populární napříč zeměkoulí. Na sladko i na slano. Jednoduchá a rychlá dobrota. Vyzkoušejte pro změnu náš osvědčený recept na sladkou variantu pečených pirohů s povidly nebo marmeládou. Zkrátka a jednoduše, dokonalá sladká tečka na závěr.

Postup

Postup

Směs smícháme s vodou a vypracujeme hladké těsto. Těsto rozválíme na pomoučněném vále, rozkrájíme na rovnoměrné čtverce a plníme náplní. Okraje potřeme rozšlehaným bílkem, přeložíme na trojúhelník, přitiskneme a z vrchu potřeme rozšlehaným žloutkem. Pirohy vkládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě na 160 °C asi 25 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Varianta s Bramborovým těstem:

  • 400 g směsi
  • 440 ml vody 
  • 120 g povidel nebo marmelády
  • 1 žloutek
  • 1 bílek

Varianta s Bramborovými knedlíky 400 g:

  • 400 g směsi
  • 440 ml vody 
  • 120 g povidel nebo marmelády
  • 1 žloutek
  • 1 bílek

Varianta s Bramborovými knedlíky 330 g:

  • 330 g směsi
  • 370 ml vody 
  • 100 g povidel nebo marmelády
  • 1 žloutek
  • 1 bílek