Pikantní okurky
Grilovačka je v plném proudu, ale vám stále na stole něco chybí? Pikantní okurky! Tato pochoutka doplní každé grilované maso a je skvělá i k posezení u dobře vychlazeného pivečka. Věřte, nebo ne, příležitostí, kdy sáhnout po pikantních okurkách, bude přibývat. Zavařte si tak pro jistotu o pár skleniček navíc… rozhodně tím potěšíte i případné návštěvy.
Postup
Postup
Lako, vodu, ocet a cukr smícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Uvařený nálev necháme vychladnout. Na dno zavařovací sklenice dáme na kolečka nakrájenou mrkev, půlkolečka cibule a poté přidáme očištěné okurky, chilli papričky a snítku kopru (vše dle chuti). Obsah sklenice zalijeme připraveným vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 80st.C asi 20 minut. Sklenice po sterilizaci otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v temnu a chladu.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1 balíček směsi k nakládání Lako Labeta
- 1,75 ml vody
- 500ml octa
- 120 g cukru
- okurky
- mrkev
- cibuli
- kopr
- čerstvé chilli papričky
Použité produkty