Ostružinovo-hruškový džem s ořechy

Vůně a chutě podzimu v jedné skleničce? Smíchejte ostružiny s hruškami a přidejte hrst vlašských ořechů. Tato jedinečná kombinace vás ohromí a chuťové pohárky se nebudou moci nabažit. Takové palačinky či lívance s ostružinovo-hruškovým džemem s ořechy, to je to pravé pro pohodové nedělní ráno. Co říkáte?
Postup
Postup
Ovoce omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka (dusíme v závislosti na odrůdě hrušek, měkčí hrušky budou podušené dříve, tvrdší o pár minut později). K měkkým hruškám přidáme rozmačkané ostružiny, 2 balíčky želírovacího cukru 2:1 a vaříme, dokud směs nezhoustne. Do hrnce s hotovým džemem vmícháme najemno nasekané ořechy a citronovou šťávu. Džem plníme do čistých sklenic, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout při pokojové teplotě.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 500 g ostružin
- 500 g hrušek
- 2 balení Želírovacího cukru 2:1 Labeta
- hrst vlašských ořechů
- 5 lžic citronové šťávy
Použité produkty