Oříškové muffiny
Muffiny patří k nejoblíbenějším zákuskům nejen pro jejich snadnou přípravu. Jejich variabilita je snad neomezená a vždy skvěle chutnají. Tentokrát jsme pro vás připravili oříškové muffiny připravené z výtečné jáhlové mouky.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Lískové oříšky si nadrtíme na malé kousky. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
V jedné míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, oříšky a špetku soli a pořádně promícháme. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu a ke žloutkům přidáme olej, cukr a citrónovou šťávu. Směs se žloutky také vyšleháme a přidáme do ní postupně sypkou směs. Nakonec opatrně vmícháme ke zbytku těsta bílkový sníh. Naplníme muffinové košíčky a pečeme asi 20 minut.
Vychladlé muffiny můžeme zdobit jogurtem, tvarohem nebo vyšlehanou smetanou a dozdobit oříšky.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 140 g Jáhlové mouky hladké Labeta
- 50 g lískových oříšků
- 1 čajová lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 1/2 lžičky Jedlé sody Labeta
- 2 vejce
- 90 g třtinového cukru
- 60 g slunečnicového oleje
- 3 lžíce citrónové šťávy
Použité produkty