Raz dva navařeno...

Oříškové muffiny

Muffiny patří k nejoblíbenějším zákuskům nejen pro jejich snadnou přípravu. Jejich variabilita je snad neomezená a vždy skvěle chutnají. Tentokrát jsme pro vás připravili oříškové muffiny připravené z výtečné jáhlové mouky.

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Lískové oříšky si nadrtíme na malé kousky. Troubu si předehřejeme na 200 °C.

V jedné míse si smícháme mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, oříšky a špetku soli a pořádně promícháme. Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu a ke žloutkům přidáme olej, cukr a citrónovou šťávu. Směs se žloutky také vyšleháme a přidáme do ní postupně sypkou směs. Nakonec opatrně vmícháme ke zbytku těsta bílkový sníh. Naplníme muffinové košíčky a pečeme asi 20 minut.

Vychladlé muffiny můžeme zdobit jogurtem, tvarohem nebo vyšlehanou smetanou a dozdobit oříšky.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny