Ořechové rohlíčky

Pokud patříte mezi veverky, co neodolají žádnému oříšku, na který narazí, máme tu ideální recept přímo pro vás. Připravte pro své přátele, rodinu nebo jen pro sebe sami vynikající křehoučké ořechové rohlíčky. A protože jsou bezlepkové, nemusí se jich bát ani celiaci. Navíc si jejich pečením nádherně provoníte celou domácnost.
Postup
Postup
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Z odleželého těsta tvarujeme rohlíčky, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 175 °C do zrůžovění, tj. asi 12-15 minut. Rohlíčky můžeme ozdobit krémem. Z mléka a bezlepkové univerzální směsi uvaříme kaši. Po vychladnutí do kaše zašleháme máslo a cukr. Krém naneseme na rohlíčky, můžeme dozdobit čokoládou nebo čokoládovým topingem.
Náš tip
Vsaďte na jistotu se směsí na Linecké cukroví bez lepku, Perníčky bez lepku a Vanilinové rohlíčky bez lepku.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
Těsto:
- 160 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1/2 kávové lžičky Kypřicího prášku bez lepku Labeta
- 200 g cukru
- 200 g mletých ořechů
- 2 vejce
Krém:
- 30 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 250 ml mléka
- 250 g másla
- 50 g cukru
Použité produkty