Raz dva navařeno...

Nakládaná zelenina

Pořádáte letní grilovačku, nebo jste narazili soudek a potřebujete připravit drobné pohoštění? Máme pro vás recept na nakládanou zeleninu. Připravte si zeleninu podle vlastní chuti. Uvidíte, že pak jen sáhnete po skleničce skvělých beraních rohů nebo sladkokyselých cibulek a pohoštění bude připravené jedna dvě. Nechte se inspirovat od lenkalives.

Postup

Postup

Lák si připravíme jako první. Suroviny pro výrobu láku stačí svařit a nechat odležet. Do směsi můžete přidat dle své vlastní chuti i např. koriandr, bazalku, výborné je semínko kopru. Narovnejte si zeleninu do vyvařených skleniček. Může to být například směs okurčiček, beraních rohů, cibulek a chilli papriček. Menší kousky pokrájíme, pro výraznější chuť můžeme přidat kuličky pepře a nového koření, nebo třeba kolečka mrkve. Víčka a hrdla vydesinfikujeme, zalijeme lákem, a sterilujeme 20-30 min podle velikosti sklenic na 80°C v zavařovacím hrnci, nebo 15 minut asi na 100°C ponořené ve vodě v kastrolu na plotně.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny