Myslivecké cukroví bez lepku

Milujete ořechové cukroví a chtěli byste ochutnat něco jiného, než rohlíčky? Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci bezlepkového lineckého těsta a ořechové pěny. Budete překvapeni, jak moc vám bude chutnat!
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové, která recept vymyslela, upekla a vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve si připravíme těsto na linecké cukroví dle návodu na obalu (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, vykrojíme kolečka, která klademe na plech v dostatečné vzdálenosti, aby se nám cukroví při pečení neslepilo. Troubu dáme předehřát na 180° C.
Ušleháme si tuhý sníh ze tří bílků a opatrně do něj přimícháme 200 g mletých vlašských ořechů a 200 g moučkového cukru. Hmotou si naplníme cukrářský pytlík a na připravená linecká kolečka tvoříme “pusinky". Nakonec ozdobíme větším kusem vlašského ořechu. Pracujeme rychle a co nejdříve dáme péci do trouby, než se začne sněhová směs roztékat.
Pečeme cca 10 min. Že je cukroví hotové poznáme tak, že nadzvedneme linecká kolečka a zkontrolujeme, že jsou ze spodu zlatavá.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- Linecké cukroví bez lepku
- 100 g másla
- 4 vejce (1+3 bílky)
- 200 g mletých vlašských ořechů + pár celých na ozdobu
- 200 g cukr moučka
Použité produkty