Raz dva navařeno...

Myslivecké cukroví bez lepku

Milujete ořechové cukroví a chtěli byste ochutnat něco jiného, než rohlíčky? Vyzkoušejte tuto lahodnou kombinaci bezlepkového lineckého těsta a ořechové pěny. Budete překvapeni, jak moc vám bude chutnat! 

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové, která recept vymyslela, upekla a vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve si připravíme těsto na linecké cukroví dle návodu na obalu (připravenou směs vymícháme s vejcem a máslem). Těsto vyválíme, vykrojíme kolečka, která klademe na plech v dostatečné vzdálenosti, aby se nám cukroví při pečení neslepilo. Troubu dáme předehřát na 180° C.

Ušleháme si tuhý sníh ze tří bílků a opatrně do něj přimícháme 200 g mletých vlašských ořechů a 200 g moučkového cukru. Hmotou si naplníme cukrářský pytlík a na připravená linecká kolečka tvoříme “pusinky". Nakonec ozdobíme větším kusem vlašského ořechu. Pracujeme rychle a co nejdříve dáme péci do trouby, než se začne sněhová směs roztékat.

Pečeme cca 10 min. Že je cukroví hotové poznáme tak, že nadzvedneme linecká kolečka a zkontrolujeme, že jsou ze spodu zlatavá.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • Linecké cukroví bez lepku
  • 100 g másla
  • 4 vejce (1+3 bílky)
  • 200 g mletých vlašských ořechů + pár celých na ozdobu
  • 200 g cukr moučka