Mrkvové řezy bez lepku
Vláčné a šťavnaté řezy ozdobené a ochucené smetanovou polevou a pekanovými ořechy. Ochutnejte, jak jsou skvělé!
S laskavým svolením @glutenfree_denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Ingredience z lednice vyndejte zhruba půl hodiny před pečením, ať mají pokojovou teplotu. Troubu si rozehřejte na 175 °C.
V jedné míse smíchejte nastrouhanou mrkev s olejem. Ve druhé míse smíchejte všechny sypké suroviny. Sypkou směs přimíchejte k mrkvi. Jako poslední do těsta přidejte vejce. Těsto rozprostřete na pekáček vyložený pečicím papírem. Vrch korpusu posypejte nasekanými pekanovými ořechy a lehce je zatlačte do těsta.
Pečte zhruba 20 až 25 minut.
Na krém vyšlehejte smetanu ke šlehání. Opatrně k ní přimíchejte zakysanou smetanu a čekankový sirup (nebo cukr).
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na korpus
- 30 g nastrouhané mrkve
- 150 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 100 ml oleje
- 50 g třtinového cukru
- 50 g pekanových ořechů
- 2 vejce
- ½ sáčku Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 2 lžičky skořice
- špetka soli
Na krém
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml zakysané smetany
- 1 lžíce čekankového sirupu (nebo troška cukru)
Použité produkty