Raz dva navařeno...

Mrkvové řezy bez lepku

Vláčné a šťavnaté řezy ozdobené a ochucené smetanovou polevou a pekanovými ořechy. Ochutnejte, jak jsou skvělé!

 

S laskavým svolením @glutenfree_denisa, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Ingredience z lednice vyndejte zhruba půl hodiny před pečením, ať mají pokojovou teplotu. Troubu si rozehřejte na 175 °C.

V jedné míse smíchejte nastrouhanou mrkev s olejem. Ve druhé míse smíchejte všechny sypké suroviny. Sypkou směs přimíchejte k mrkvi. Jako poslední do těsta přidejte vejce. Těsto rozprostřete na pekáček vyložený pečicím papírem. Vrch korpusu posypejte nasekanými pekanovými ořechy a lehce je zatlačte do těsta.

Pečte zhruba 20 až 25 minut.

Na krém vyšlehejte smetanu ke šlehání. Opatrně k ní přimíchejte zakysanou smetanu a čekankový sirup (nebo cukr).

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na korpus

Na krém

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce čekankového sirupu (nebo troška cukru)