Mřížkový koláč bez lepku
Jablka jsou oblíbeným druhem ovoce, které je dostupné po celý rok. Obzvláště v zimě přijde k chuti ve formě nejrůznějších sladkých moučníků a dezertů. Jedním z nich je i bezlepkový mřížkový koláč. Věřte, nebo ne, jakmile tento koláč vyzkoušíte, stane se vaší závislostí. Odolat mu totiž vyžaduje pořádnou dávku trpělivosti. Tak hurá, směle do pečení.
Postup
Postup
Z uvedených suroviny připravíme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici. Poté polovinu těsta vyválíme a přeneseme na dno dortové formy. Přidáme nastrouhaný jablka a posypeme skořicovým cukrem. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát a rozkrájíme na 1,5 cm široké pruhy, které skládáme do mřížky na jablka. Hotovou mřížku potřeme rozšlehaný vejcem. Pečeme pro 170 °C po dobu asi 20 minut.
Náš tip
• kromě jablek a skořicového cukru můžete do náplně přidat také mleté ořechy nebo rozinky
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
na těsto:
- 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 75 g cukru
- 100 g másla
- 1 vejce
- 3 lžíce vody
na náplň:
- Skořicový cukr Labeta
- 200 g nastrouhaných jablek
Použité produkty