„Míša“ koláč bez lepku
Jedinečný a jednoduchý klasický český moučník v bezlepkové variantě, to musíte ochutnat!
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
V jedné míse vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu a ve druhé míse vyšleháme cukr, žloutky a vodu. Poté pomalu vmícháme bílky do žloutků. Pozor ať sníh nespadne. Do další mísy postupně prosíváme mouku, kakao a prášek do pečiva a důkladně promícháme. Spojíme opatrně mokrou a suchou směs a vytvoříme těsto, které nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme na 160 °C cca 25 minut.
Na upečený a vychladlý korpus dáme předem smíchaný a vyšlehaný krém z jogurtu, smetany, tvarohu a cukru. Podle chuti můžeme polít čokoládou a ozdobit, třeba borůvkami.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na korpus
- 3 žloutky a 3 bílky
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce horké vody
- 2 plné lžíce Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 1 lžíce Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- špetka soli
Na krém
- 250 g tvarohu
- bílý jogurt
- 1 lžíce smetany
- cukr podle chuti
Použité produkty