Raz dva navařeno...

„Míša“ koláč bez lepku

Jedinečný a jednoduchý klasický český moučník v bezlepkové variantě, to musíte ochutnat!

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

V jedné míse vyšleháme bílky se špetkou soli do sněhu a ve druhé míse vyšleháme cukr, žloutky a vodu. Poté pomalu vmícháme bílky do žloutků. Pozor ať sníh nespadne. Do další mísy postupně prosíváme mouku, kakao a prášek do pečiva a důkladně promícháme. Spojíme opatrně mokrou a suchou směs a vytvoříme těsto, které nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme na 160 °C cca 25 minut.

Na upečený a vychladlý korpus dáme předem smíchaný a vyšlehaný krém z jogurtu, smetany, tvarohu a cukru. Podle chuti můžeme polít čokoládou a ozdobit, třeba borůvkami.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na korpus

Na krém

  • 250 g tvarohu
  • bílý jogurt
  • 1 lžíce smetany
  • cukr podle chuti