Medvědí svačinka bez lepku
Pokud jste si také oblíbili naši směs „Muffiny bez lepku“, máme pro vás další nápad, jak ji využít. Potěšte své děti roztomilými medvídky v bezlepkové verzi. Jejich příprava je opravdu snadnou záležitostí. Stačí si v domácích potřebách pořídit medvídkovou formu a hurá do toho. Pomocí čokolády můžete každému medvídkovi vykouzlit i originální kukuč:)
Pochutnejte si podle Kamily Metzové @kamilametzova.cz.
Postup
Postup
Obsah balení Muffiny bez lepku smíchejte dle návodu s mlékem, olejem, vejci a důkladně vyšlehejte. Na závěr ještě přidejte trochu mléka navíc, aby směs nebyl příliš hutná. Stačí 30 ml. Znovu prošlehejte.
Pokud chcete medvídkům vytvořit tmavá bříška či tlapky, malou část těsta obarvěte kakaem. Kakaové těsto pak malou lžičkou naneste do formy na místa tlapek či bříšek. Světlým těstem naplňte formičky do ¾. V obchodech seženete silikonové formy na větší medvídky, nebo klasický plech s malými medvídky. Pokud použijete klasickou formu, vymažte ji tukem a vysypte hrubou bezlepkovou moukou či krupicí. Medvídci jdou pak krásně vyklopit.
Pečte na 170 °C asi 15 minut do lehkého zezlátnutí.
Medvídky vyklopte z formy a nechte vychladnout. Pokud chcete, vytvořte jim roztomilá očka pomocí špejle a kousku rozpuštěné čokolády.
Výhodou těchto medvědích „Labeťáčků“ je, že se nerozpadají. Snadno tak vydrží cestu v krabičce.
Náš tip
Pokud budete mít silikonovou formu na větší medvídky, zkuste do nich pro změnu zakomponovat náplň. Může to být jakýkoliv tužší vanilkový krém, oříšková pomazánka či zavařenina.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na 2 plechy medvídků
- 1 balení Muffinů bez lepku Labeta
- 230 ml mléka
- 100 ml oleje
- 3 vejce
- tuk a bezlepková krupička na vymazání a vysypání formy
- 2 kostičky rozehřáté čokolády na vytvoření očí
- trocha kakaa na obarvení části těsta
Použité produkty