Raz dva navařeno...

Malinový džem s kapkou rumu

Sklidili jste v létě nebo během podzimu košík malin? Odolejte pokušení úrodu hned sníst a uvařte malinový džem ovoněný kapkou rumu. Hodí se nejen jako sladká snídaně. Jeho jemná chuť dovede k dokonalosti i vaše moučníky nebo dorty.

Postup

Postup

Omyté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout, přidáme rum a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí. Hotovým džemem plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.

Náš tip

• maliny dozrávají během prázdnin, některé odrůdy ale i na podzim

 

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny