Malinový džem s kapkou rumu

Sklidili jste v létě nebo během podzimu košík malin? Odolejte pokušení úrodu hned sníst a uvařte malinový džem ovoněný kapkou rumu. Hodí se nejen jako sladká snídaně. Jeho jemná chuť dovede k dokonalosti i vaše moučníky nebo dorty.
Postup
Postup
Omyté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout, přidáme rum a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí. Hotovým džemem plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Náš tip
• maliny dozrávají během prázdnin, některé odrůdy ale i na podzim
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 1 kg malin, Želírovací cukr 2:1 Labeta
- 2 dcl rumu
- 1 lžička kyseliny citronové Labeta
Použité produkty