Malinovo-ostružinový domácí sirup

Máte chuť na lahodnou domácí limonádu? Připravte si skvělý malinovo-ostružinový domácí sirup a osvěžující domácí limonádu si můžete vychutnat kdykoliv si vzpomenete.
S laskavým svolením Mileny Chmelkové @milena.ch, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Ovoce dobře rozmačkáme, přidáme kyselinu citronovou a přelijeme vařící vodou. Vše dobře promícháme, nejlépe v kameninové nádobě a uložíme na chladné místo na 24 hodin.
Přecedíme přes čisté plátno a přidáme tolik krystalového cukru, kolik váží čistá šťáva. Znovu uložíme do druhého dne – musíme však dávat pozor a každou 1 hodinu masu promíchat, aby se cukr důkladně rozpustil. Pro jistotu nezapomeneme přidat trochu konzervačního prostředku (na toto množství – cca 5 l vystačil 1 balíček Konzervační pomůcky Labeta), aby se nám šťáva nezkazila.
Šťávu nalijeme do čistých láhví a dobře uzavřeme. Uložíme na chladné a tmavé místo.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 2,5 kg zdravého ovoce
- 2 l vroucí vody
- 50 g Kyseliny citronové Labeta
- krystalový cukr
- 1 sáček Konzervační pomůcky Labeta
Použité produkty