Maková zálivka s hořčičným semínkem

Křupavý čerstvý salát podáváme v létě díky sezónní zelenině častěji než v průběhu roku a tak můžeme hravě experimentovat a vymýšlet nové zálivky a kombinace. Tentokrát jsme si pro Vás připravili jednu netradiční s mákem a hořčičným semínkem. Díky semínku je zálivka lehce pikantní, mák ji zase přidá na vůni a křupavé textuře. Dobrou chuť!
S laskavým svolením Martiny Rychterové @sumavskaholka, která recept vymyslela, připravila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Den předem si připravíme hořčičné semínko, které nasypeme do misky a přidáme tři lžíce vody. Necháme přes noc odležet v lednici.
Druhý den přidáme ostatní ingredience, dochutíme solí, pepřem nebo česnekem dle chuti. Mícháme dokud nevznikne krémově jemná zálivka. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 1/4 hrnku hořčice
- 1/4 hrnku majonézy
- 1/4 hrnku medu
- 1 lžíce Hořčičného semínka Labeta
- 1/2 lžíce máku
- sůl, pepř, česnek
Použité produkty