Raz dva navařeno...

Maková zálivka s hořčičným semínkem

Křupavý čerstvý salát podáváme v létě díky sezónní zelenině častěji než v průběhu roku a tak můžeme hravě experimentovat a vymýšlet nové zálivky a kombinace. Tentokrát jsme si pro Vás připravili jednu netradiční s mákem a hořčičným semínkem. Díky semínku je zálivka lehce pikantní, mák ji zase přidá na vůni a křupavé textuře. Dobrou chuť!

S laskavým svolením Martiny Rychterové @sumavskaholka, která recept vymyslela, připravila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Den předem si připravíme hořčičné semínko, které nasypeme do misky a přidáme tři lžíce vody. Necháme přes noc odležet v lednici.

Druhý den přidáme ostatní ingredience, dochutíme solí, pepřem nebo česnekem dle chuti. Mícháme dokud nevznikne krémově jemná zálivka. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny