Raz dva navařeno...

Lasagne

Dostali jste chuť na poctivé a hlavně dobré lasagne? Není nadto si je připravit doma! Pokud tápete, po jakém receptu sáhnout, máme pro vás tip na jeden osvědčený. A abyste to měli jednodušší i se surovinami, připravili jsem pro vás seznam produktů Labeta, které vám přípravu lasagní ještě usnadní. Tak hurá do toho!

Postup

Postup

Cibuli a česnek mírně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčata, protlak, bylinky, sůl, pepř a povaříme asi 15 minut.

Na bešamel rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme hladkou mouky a pečlivě promícháme metličkou. Do bešamelu začneme pomalu přilévat mléko a přitom obsah kastrůlku dále důkladně prošleháváme. Bešamel přivedeme k mírnému varu, osolíme, okořeníme a necháme za občasného míchání pozvolna 15 minut vařit. Nakonec odstavíme a vmícháme ještě kousek másla.

Směs na bramborové těsto smícháme s vodou a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na 4 díly.

Z každého dílu vyválíme plát dle velikosti zapékací misky, kterou vymažeme olejem a vrstvíme na sebe plát těsta, bešamel, boloňskou omáčku a strouhaný sýr. Zakončujeme vrstvou omáčky a sýrem. Pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Varianta s Bramborové těsto, Bramborové knedlíky 400 g

  • 400 g směsi 
  • 380 ml vody
  • 130 g sýra

Suroviny na boloňskou omáčku

  • 1/2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 500 g mletého masa
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1 rajský protlak (190g) (nebo můžeme konzervovaná rajčata a protlaky nahradit  500 g kečupu)
  • 0,7 g oregana
  • 0,7 g provensálského koření
  • 0,5 g soli
  • 0,5 g pepře

Suroviny na bešamel

  • 2 lžice másla
  • 2 vrchovaté lžice hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • špetka soli
  • špetka muškátového oříšku
  • 17 g másla

Varianta s Bramborové knedlíky 330 g

  • 330 g směsi 
  • 310 ml vody
  • 110 g sýra

Suroviny na boloňskou omáčku 

  • 1/2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g mletého masa
  • 300 g konzervovaných rajčat 
  • 160 g rajského protlaku (nebo můžeme konzervovaná rajčata a protlaky nahradit 400 g kečupu)
  • 0,5 g oregana
  • 0,5 g provensálského koření
  • špetka soli
  • špetka pepře

Suroviny na bešamel

  • 1,5 lžice másla
  • 1,5 vrchovaté lžice hladké mouky
  • 410 ml mléka
  • špetka soli
  • špetka muškátového oříšku
  • 14 g másla