Lasagne

Dostali jste chuť na poctivé a hlavně dobré lasagne? Není nadto si je připravit doma! Pokud tápete, po jakém receptu sáhnout, máme pro vás tip na jeden osvědčený. A abyste to měli jednodušší i se surovinami, připravili jsem pro vás seznam produktů Labeta, které vám přípravu lasagní ještě usnadní. Tak hurá do toho!
Postup
Postup
Cibuli a česnek mírně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme mleté maso, rajčata, protlak, bylinky, sůl, pepř a povaříme asi 15 minut.
Na bešamel rozpustíme na mírném ohni máslo, přidáme hladkou mouky a pečlivě promícháme metličkou. Do bešamelu začneme pomalu přilévat mléko a přitom obsah kastrůlku dále důkladně prošleháváme. Bešamel přivedeme k mírnému varu, osolíme, okořeníme a necháme za občasného míchání pozvolna 15 minut vařit. Nakonec odstavíme a vmícháme ještě kousek másla.
Směs na bramborové těsto smícháme s vodou a vytvoříme hladké těsto, které rozdělíme na 4 díly.
Z každého dílu vyválíme plát dle velikosti zapékací misky, kterou vymažeme olejem a vrstvíme na sebe plát těsta, bešamel, boloňskou omáčku a strouhaný sýr. Zakončujeme vrstvou omáčky a sýrem. Pečeme v troubě na 180 °C asi 45 minut.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Varianta s Bramborové těsto, Bramborové knedlíky 400 g
- 400 g směsi
- 380 ml vody
- 130 g sýra
Suroviny na boloňskou omáčku
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 500 g mletého masa
- 400 g konzervovaných rajčat
- 1 rajský protlak (190g) (nebo můžeme konzervovaná rajčata a protlaky nahradit 500 g kečupu)
- 0,7 g oregana
- 0,7 g provensálského koření
- 0,5 g soli
- 0,5 g pepře
Suroviny na bešamel
- 2 lžice másla
- 2 vrchovaté lžice hladké mouky
- 500 ml mléka
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
- 17 g másla
Varianta s Bramborové knedlíky 330 g
- 330 g směsi
- 310 ml vody
- 110 g sýra
Suroviny na boloňskou omáčku
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g mletého masa
- 300 g konzervovaných rajčat
- 160 g rajského protlaku (nebo můžeme konzervovaná rajčata a protlaky nahradit 400 g kečupu)
- 0,5 g oregana
- 0,5 g provensálského koření
- špetka soli
- špetka pepře
Suroviny na bešamel
- 1,5 lžice másla
- 1,5 vrchovaté lžice hladké mouky
- 410 ml mléka
- špetka soli
- špetka muškátového oříšku
- 14 g másla
Použité produkty