Kynuté knedlíky bez lepku

Chystáte se k babičce na poctivou svíčkovou omáčku, ale na vás zůstala příprava kynutých knedlíků? Jestliže si nevíte rady s jejich bezlepkovou variantou, vyzkoušejte náš recept. Nehledejte v tom žádnou vědu, s naší univerzální směsí je zvládne opravdu každý, ať už patříte mezi zdatné, či příležitostné kuchaře nebo kuchařky.
Postup
Postup
Univerzální směs, sůl a droždí vsypeme do mísy a důkladně promícháme. Přidíme vodu a vejce a vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě kynout 30-45 minut. Z těsta vytvarujeme knedlík a necháme ještě 10-15 minut kynout. Poté ho vaříme v osolené vodě 8-10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8-10 minut z druhé strany.
Náš tip:
• z jedné krabičky Univerzální směsi připravíte knedlíky rovnou dva. Stačí použít všechnu směs z krabičky a množství ostatních surovin zdvojnásobit.
Vytisknout recept
Suroviny
Suroviny
- 275 g Univerzální směsi bez lepku
- 1 vejce
- 1 Sušené droždí Labeta
- 5 g soli
- 130―140 ml vody
Použité produkty