Krémová polévka z pečené zeleniny s hrachovým proteinem
Zajistit výraznou chuť a krémovost zeleninové polévky se dá i jinak, než pomocí tradičního restování zeleniny a zjemňování smetanou. Upečte zeleninu v troubě a na závěr polévku doplňte kvalitním rostlinným hrachovým proteinem Iswari. Zelenina získá díky pečení intenzivní chuť, a dokonce se i lépe mixuje. Tento postup navíc šetří váš čas. Hrachový protein polévku nejen zjemní a lehce zahustí, ale i nutričně obohatí o bílkoviny.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Papriky překrojte napůl a vložte do olejem vytřeného pekáčku řeznou stranou dolů. Mrkev oškrábejte, nakrájejte na špalíky, cibuli na klínky a naskládejte k paprikám do pekáčku. Zastříkněte olivovým olejem. Pečte na 200 °C asi 30 minut tak, aby zelenina chytla barvu.
Z paprik sloupněte slupku a vyndejte jádřinec. Upečenou zeleninu dejte do hrnce a zalijte zeleninovým vývarem jen tak, aby zelenina byla tak akorát ponořená. Ochuťte solí, pepřem a pár minut povařte. Rozmixujte na hladký krém.
Na závěr vsypte hrachový protein a opět krátce promixujte. Na talíři polévku dozdobte balzamikovým krémem, který polévce dodá šmrnc. Dle chuti a sezóny posypte bylinkami.
Náš tip
Stejným způsobem můžete připravit i jiné druhy krémových polévek. Vždy se držte podobné barvy zeleniny. Vyzkoušejte upéct cuketu, pórek a růžičky brokolice. Nutriční hodnotu můžete zvýšit opět rostlinným proteinem, tentokrát Rýžovým proteinem BIO Iswari.
Pokud se zamilujete do krémových zeleninových polévek a budete je připravovat často, ušetří vám čas použití většího stolního mixéru. Většina z nich má dokonce předpřipravený program „soup“, přímo pro přípravu polévek.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 3 červené papriky
- 5 středních mrkví
- 1 cibule
- olivový olej
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 3 lžíce Hrachového proteinu BIO Iswari
- zeleninový vývar
- na doladění balzamikový krém a bylinky dle chuti
Použité produkty