Krekry z rýžové mouky
Chystáte pohoštění pro návštěvu nebo oslavu? Nebo chcete jen tak něco "zobat"? Křupavé krekry budou skvělou přílohou k domácí pomazánce nebo dipu.
S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Nejprve smícháme mouku a špetku soli. Opatrně a postupně vmícháváme vodu a olivový olej. Vytvoříme nelepivé těsto, které si můžeme rozdělit na díly, podle toho, jaké chceme příchutě (např. mletá paprika, oregano, sezamová semínka…) Koření do těsta znovu zapracujeme a rozválíme. Z těsta si vykrojíme čtverečky a propícháme vidličkou.
Pečeme v troubě na pečícím papíru na 200 stupňů, cca 20 minut.
Ideální jsou jako jedlá lžička k pomazánkám či dipům, nebo slanému talíři.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 150 g Rýžové mouky Labeta
- 120 g vody
- 10 g olivového oleje
- Sůl dle chuti
- Koření dle chuti
Použité produkty