Raz dva navařeno...

Krekry z rýžové mouky

Chystáte pohoštění pro návštěvu nebo oslavu? Nebo chcete jen tak něco "zobat"? Křupavé krekry budou skvělou přílohou k domácí pomazánce nebo dipu.

S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Nejprve smícháme mouku a špetku soli. Opatrně a postupně vmícháváme vodu a olivový olej. Vytvoříme nelepivé těsto, které si můžeme rozdělit na díly, podle toho, jaké chceme příchutě (např. mletá paprika, oregano, sezamová semínka…) Koření do těsta znovu zapracujeme a rozválíme. Z těsta si vykrojíme čtverečky a propícháme vidličkou.

Pečeme v troubě na pečícím papíru na 200 stupňů, cca 20 minut. 

Ideální jsou jako jedlá lžička k pomazánkám či dipům, nebo slanému talíři.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny