Raz dva navařeno...

Křehké bezlepkové sušenky s mletými mandlemi a cizrnovou moukou

Upečte si domácí bezlepkové sušenky! Pochutnáte si na nich mnohem víc, než na těch kupovaných. A navíc, jejich upečení nezabere ani moc času. 

S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.

Postup

Postup

Všechny ingredience na sušenky dejte do mísy a vařečkou několik minut důkladně promíchávejte a třete, až vznikne mazlavé kompaktní těsto. Z těsta udělejte malý bochánek a zabalte ho do fólie. Dejte odležet do lednice alespoň na 30 minut nebo déle. 

Z bochánku rukou odebírejte malé kousky těsta a rukou vytvořte kuličky. Ty skládejte na nepřilnavý plech nebo plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku lehce stlačte. Pro strukturovaný povrch můžete vytvořit ozdobný efekt např. pomocí kovové mřížky na bramborový salát.

Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C 15 až 20 minut do zlatova.

Náš tip

Pro plný velký plech sušenek doporučujeme dvojitou dávku surovin.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

Na 12 malých sušenek