Křehké bezlepkové sušenky s mletými mandlemi a cizrnovou moukou
Upečte si domácí bezlepkové sušenky! Pochutnáte si na nich mnohem víc, než na těch kupovaných. A navíc, jejich upečení nezabere ani moc času.
S laskavým svolením Kamily Metzové @kamilametzova.cz, která recept vymyslela, připravila, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Všechny ingredience na sušenky dejte do mísy a vařečkou několik minut důkladně promíchávejte a třete, až vznikne mazlavé kompaktní těsto. Z těsta udělejte malý bochánek a zabalte ho do fólie. Dejte odležet do lednice alespoň na 30 minut nebo déle.
Z bochánku rukou odebírejte malé kousky těsta a rukou vytvořte kuličky. Ty skládejte na nepřilnavý plech nebo plech vyložený pečicím papírem. Každou kuličku lehce stlačte. Pro strukturovaný povrch můžete vytvořit ozdobný efekt např. pomocí kovové mřížky na bramborový salát.
Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C 15 až 20 minut do zlatova.
Náš tip
Pro plný velký plech sušenek doporučujeme dvojitou dávku surovin.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
Na 12 malých sušenek
- 60 g jemně namletých mandlí (nebo mandlové mouky)
- 60 g Cizrnové mouky hladké Labeta
- 60 g kokosového oleje
- 50 g přírodního cukru
- 1 lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta
- 7 g Pudingu s vanilkovou příchutí bez lepku Labeta
Použité produkty