Raz dva navařeno...

Kokosový sen

Zdál se vám dnes v noci krásný sen? Co si jej promítnout i k dopolední kávičce? Jako ve snu si totiž budete připadat, když ochutnáte dezert s kombinací čokolády, jablek, vanilky, skořice, slunečnicových semínek a kokosu, který nám zaslala paní Kořenová. Zaručujeme, že vám jeden kousek rozhodně nebude stačit.

Postup

Postup

Směs na Bábovku bez lepku Labeta smícháme se 3 vejci, 150 ml kokosového oleje, 175 ml vody nebo mléka. Přidáme dvě nastrouhaná jablka, 100 g nasekaných slunečnicových semínek, 100 g nastrouhaného kokosu, 100 g nasekané bezlepkové čokolády, 10 ml Bourbon vanilky, 10 ml ceylonské skořice a 10 ml bio perníkového koření. Do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy nalijeme těsto a pečeme při 160 °C 45–50 minut. Propečení bábovky odzkoušíme špejlí.

Vytisknout recept

Suroviny

Suroviny

  • Bábovka bez lepku Labeta
  • 3 vejce
  • 150 ml kokosového oleje
  • 175 ml mléka nebo vody
  • 2 jablka
  • 100 g slunečnicových semínek
  • 100 g nastrouhaného kokosu
  • 100 g bezlepkové čokolády
  • 10 ml Bourbon vanilky
  • 10 ml ceylonské skořice
  • 10 ml bio perníkového koření