Kokosový chlebíček bez lepku
Voňavý a lahodný kokosový chlebíček si vychutnáte jako rychlou sladkou snídani, nebo k odpolední kávě. Zjemněte si ho šlehačkou a ovocem!
S laskavým svolením Zdeňky Mazúrové @lisci_mlsani, která recept vymyslela, upekla, vyfotila a umožnila nám jeho použití.
Postup
Postup
Chlebíčkovou formu vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem. V robotové míse ušlehejte do pěny máslo s cukrem. Postupně zašlehejte celá vejce jedno po druhém. Přidejte kokos, mouku, tuzemák a kypřicí prášek.
Nalejte do formy, uhlaďte a dejte péct na 170°C. Po třiceti minutách přikryjte alobalem a dopečte. Udělejte test špejlí - doprostřed formy zapíchněte špejli, po vytažení by měla být suchá.
Vyjměte z trouby , nechte vychladnout, vyklopte a krájejte na plátky. Servírujte se šlehačkou, čokoládou a banánem.
Vytisknout receptSuroviny
Suroviny
- 250 g změklého másla
- 220 g cukru krupice
- 4 vejce
- 170 g Univerzální směsi bez lepku Labeta
- 120 g strouhaného kokosu
- 1 Kypřicí prášek do pečiva bez lepku Labeta
- 50 ml tuzemáku
- Máslo na vymazání formy, kokos na vysypání formy
Použité produkty